Tid till eftertanke

C har åkt till norra Japan för ett av våra nya projekt. Han hade glömt att berätta för mig att över de kommande 12 veckorna ska han vara där uppe 3-4 dagar i veckan. Först blev jag helt knäckt när han sa det (jag reagerar ofta negativt på oväntad information nuförtiden?!) nu, äntligen skulle vi ju få rutiner igen och jag skulle få tillbaka min överblick och bli harcore igen. Att C nu är borta flera dagar i veckan ruckar ju en del på tiderna och rutinen. Efter ungefär 5 minuter insåg jag dock att det skulle bli ganska skönt. Jag älskar ju att vara själv och idag är nog första gången på typ ett år som jag är själv mer en ett par timmar. I många år nu har ensamheten förknippats med hetsätning och olika former av självdestruktivitet så därför har jag varit lite rädd för den. Men jag hetsäter ju inte längre 😉 Idag sov jag länge, gick på en halvtimmes promenad med Stella, solade på Balkongen med bikini och olja (total sommar feeling) gick in till Omotesando och frisören, en promenad på 45 min, blev klippt och färgad ( fruktansvärt, berättar mer när jag har hämtat mig från chocken men är numera väldigt, väldigt korthårig) gick hem, STORSTÄDADE och nu 22.30 ligger jag naken och raklång på sängen med alla fönster öppna f det är Varmt ! Men allt är rent, fixat och luktar gott, inklusive jag själv. Den här helgen har varit en riktig återhämtningshelg. Efter träningen igår blev det inte många knop gjorda, lite solning men mest sov jag från och till hela dagen, trots strålande sol utanför. Bara lite ångest över min lathet men Inte speciellt mycket. Har varit desto flitigare idag. Det är alltid så för mig med hemmet, om jag bara får två dagar hemma så börjar det klia i fingrarna och dag två och så får jag mer gjort än vad jag får på tio dagar när jag bara har en dag hemma, då jag bara är den ofrivilliga städerskan. Om jag däremot först får en dag där jag kan hasa runt i pyjamasbyxor och kolla på serier och bara fixa lite grann är jag nästan lycklig över städningen dag två. Skumt, men otroligt bra insikt, ska sluta plåga mig med städning på lördagar. Igår läste jag 3 böcker jag hade beställt hem till pappa som de tog ned sig hit, bland annat en om Raw Food..det är nästan så att jag önskar att jag inte hade läst den. Sjukt jobbigt det blir nu, men ny kunskap och vetskap..ställer liksom krav.
Däremot känner jag att efter den här helgen, har jag energi nog att ta ett litet steg till – mot ännu bättre mat och en mer sustainable livsstil. Jag vill speeda upp min livsstilsförändring – jag vill få igång min förbränning och lägga in en högre växel med träningen.

Såhär ser planen för vecka 18 ut:
Måndag-Fredag, periodisk fasta mellan 20.00-12.00 (onsdagar 21.00-12.00) dricker dock 1 espresso med några droppar grädde plus 1 kopp kaffe med kokosolja på morgonen/förmiddagen. Måndag och torsdag är kosten enbart vegetarisk, Max 1 dl grädde/dag och inga bär, mörk choklad etc den här veckan. Bara 2 mål mat/ dag.

Måndag: 18 min Tabata + 15 min yoga
Tisdag: storkok + rensa ut här hemma
Onsdag: träning m PT i parken
Torsdag: Yoga och matlagning
Fredag: Chilla och 1 glas vin
Lördag: Gruppträning med PT i parken
Söndag: Långpromenad och stretching

Idag och igår har jag påbörjat operation förenkla livet och rensa ut. Jag har rensat hardcore i garderoben och bytt vinterkläder mot sommarkläder. Jag har sorterat garderoben i färgordning och verkligen bara sparat sånt som jag kan komma i och som är helt och rent. Ut har alla favoritplagg åkt som är för små, har en fläck som inte går att få bort eller är nopprigt och urtvättat. Från och med nu SKA jag bara köpa kläder med härlig och bra kvalitet. Otroligt skönt att rensa ut men också skrämmande, har nästan ingenting kvar i garderoben. Borta är också alla högar av dammsamlande tidningar, gammal post, tändare, gem, USB stick etc. Nu ska här vara less is More och lättstädat. De kommande veckorna ska jag rensa ut en låda/skåp/ hylla i taget. Har också bestämt mig för att börja stryka alla kläder som behöver strykas – något jag inte gjort på många år. Kan dock utöka min garderob väsentligt genom att stryka kläder som jag annars inte kan använda. Ska också väga, mäta och fota den här veckan samt föra matdagbok!! Nu sätter vi in det tunga artilleriet!! Ha en fin vecka!! Kram

En reaktion på ”Tid till eftertanke

  1. friisen skriver:

    Skulle min man glömma att berätta en sån sak skulle jag bli väldigt ledsen och besviken! Tur du kunde vända tankarna och se det positivt istället 🙂 Jisses vilken disciplin du har med ditt veckoschema… Lycka till, heja dig! Kom i håg att du är bra! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s