På andra sidan 100

Vet ni vad?! 100 dagar av Nystart har kommit och passerat. 100 dagar rökfri, 100 dagar sockerfri (med 2 undantag, 1 återfall och ett planerat sockerdopp) och 100 dagar med regelbunden träning, ca 3/vecka. I onsdags passerade jag den magiska 100 dagars gränsen och på de 100 dagarna hade jag avverkat 37 träningspass!! Det är faktiskt heelt otroligt. Om ni kände mig hade ni också tyckt det, jag är en liten teoretiker och gillar inte att svettas 🙂

20140418-173421.jpg

Vågen visar fortfarande -5-5,5 kg men för varje dag som går så spelar det allt mindre roll. Det är som om någon har tagit en osthyvel och hyvlat bort ett par lager, typ 5% över hela kroppen. Det var aldrig tänkt som en quickfix utan som ett 365-dagars projekt. Jag vet att det är alkohol, grädde och nötter jag ska vara uppmärksam med. Om jag var ännu striktare och uteslöt dem helt hade jag gått ner snabbare. Jag känner att jag har MASSORa v kvar att lära när det gäller min optimala förbränning. Jag är bara så SJUKT stolt över att jag har hållit fast trots monster mycket på jobbet och denna strida ström av besökare. Nästa vecka kommer livet återvända och då hoppas jag kunna läsa på och prova nya vägar.

Igår gjorde jag påskägg till mina kollegor, skumgodisar och Godiva choklad, LYCKA är att inte bli ett dugg frestad att smaka.

20140418-174618.jpg

LYCKA är frihet från sockerberoende!!! Lycka är att kunna göra 1 planerat avhopp utan att bli sockerberoende igen. För någon vecka sen offrade jag min sockerbiljett på en GIGANTISK Cheesecake!

20140418-174707.jpg

Mitt budskap är: Att bli sockerfri genom att go cold turkey med några få, få undantag har gjort det möjligt för mig att på 100 dagar total ändra min livsstil och drastiskt förbättra min hälsa.

Den delen blir LEKANDE lätt när man stryper sockerintaget, när de fysiska triggersna är borta hittar man plötsligt sin egen viljestyrka igen! SÅ skönt och befriande att vara giftfri och inte låta maten styra ALL vaken tid!

MEN alla som säger att det är lätt att gå över på enbart lågkolhydratkost ljuger! I alla fall alla som någon gång använt mat, godis, alkohol etc som tröst. Det är FRUKTANSVÄRT att stå där helt själv när det blåser i hjärtat, när huvudet exploderar, när själen blöder och det inte finns en enda snuttefilt kvar att ta till.

Jag känner det som om jag har blivit en riktig ragata, jag är alltid arg, bitter, ledsen och världens största OFFER! Alla andra är så dumma och det är så synd om mig och bildigt talat skriker och vrålar jag konstant! Det här är ett konstaterande, inte hacka-på-Anna-rantande utan, helt ärligt – jag har inte varit så mysig de här 100 dagarna, ingen cool, skön katt här liksom.

Jag har en mycket förstående man (alternativt totalt teflon 🙂 och jag har undvikit alla sociala sammanhang jag bara har kunnat. Lite oturligt är ju att vi har haft så mkt gäster, tror dock jag har lyckats hyfsat med att dölja min drakrök ur näsa och öron.

20140418-180308.jpg

Innan har jag dövat alla känslor med mat, mat, mat, cigg, cigg, cigg och sprit. Nu – ingenting, nu ska man bara gå omkring och KÄNNA och tänka POSITIVT och använda allting KONSTRUKTIVT. Aaargh! Det är outhärdligt, hur fixar folk det, man hinner ju inte träna 3 timmar om dagen!? Hursomhelst så är jag inte superstolt över vem jag är just nu men jag försöker förlåta mig själv, tänka att det är en fas och att jag snart kommer att våga släppa lite på det krampaktiga taget jag har på livet just nu. Knogarna är vita och jag har glömt att det går att cykla handsfree. Jag litar faktiskt på mig själv nu, litar på att jag kan hålla fast i rutiner, slita på gymet och göra bra, ikke destruktiva val varje dag. Jag kan öppna upp för att njuta av livet igen utan att trilla dit. Ok, vi börjar nu, fredagkväll, vi är hemma om 5 min och jag ska INTE bita huvudet av våra gäster det första jag gör när jag kommer hem. Jag ska gå en promenad i regnet SJÄLV. Ingen egentid på över 2 veckor och öronen börjar ryka. ..:j

En reaktion på ”På andra sidan 100

  1. friisen skriver:

    Fasen vad stolt jag är över dig! Så jäkla bra jobbat!!! Wow 😃
    Igenkänningen är enorm och jag behöver precis som du vara enormt vaksam… När snuttefilten är borta vid ångesten – vad gör man då?… Kramar 💛🐣☀️ och Glad Påsk!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s