I”m on The roll again…

…rock ‘n roll again!

20140316-091455.jpg

Start 12/1 2014
Vikt: 87,7 kg
Byst: 101 cm
Midja: 87 cm
Mage:108
Höft: 114 cm

Veckans status:
Vikt: 82,4 kg
Byst: 98
Midja: 81
Mage: 102
Höft: 110

Totalt:
– 5,3 kg
– 19 cm

Sen förra veckan:
-0,6 kg
-1 cm

Fantastiskt nöjd med det resultatet – 5,3 kg på 9 veckor =ca 0,6 kg/vecka. Sund, långsiktig viktminskning! Mitt mål är att gå ner 19,7 kg och till det har jag 52 veckor eller 365 dagar. Nu har jag gått ner 27% av det jag ska gå ner på 18 % av tiden! Dessutom så sprang jag ju 5 km igår så 50% av mitt 10 km mål är ju uppnått. Känns riktigt bra.

Om någon undrar vad jag gör så kan jag sammanfatta det så här:
Jag kör periodisk fasta måndag- fredag (äter mellan 12.00-21.00) helst ska det väl heta 16:8 men jag hinner inte äta före 20.00 så min får heta 15:8. Hela mitt liv har jag kämpat med den där förbannade frukosten, både att få den i mig och också hinna göra den. Därför passar det mig utmärkt att slippa den nu. Däremot så dricker jag 2 koppar kaffe med 2 msk grädde och 1 msk kokosolja mellan 06.00-12.00. Det här har snabbt blivit en rutin och varje dag ser exakt likadan ut. Till lunch äter jag oftast massor med sallad och gårdagens middag, kött, kyckling eller fisk och oftast en sås som fettkälla även om jag nu försöker byta ut gräddsåsen mot mejerifria alternativ.

Sedan 2 veckor tillbaka försöker jag äta mindre mejerier, dvs grädde i kaffet men minimalt för övrigt. Innan jag började med det stod vikten helt stilla. Nu verkar det ju däremot som om det fungerar fint. Jag har också börjat äta 1 dl nötter om dagen, helst blandade för att få i mig viktigare mineraler. Bäst är att blanda paranötter, macademia, mandel och valnöt, tycker jag. Den här veckan har jag dragit ner till 0,5 dl/dag. Jag mäter upp det varje morgon för det är så himla lätt att äta för många. Nötterna tar jag till på eftermiddagen när den JÄTTE stora, obligatoriska godisskålen på jobbet frestar för mycket, eller på väg hem i bilen, innan träning.

Till middag är det samma som vid lunchen, på sistone har jag dock lyckats ändra portionsstorlekarna så att jag äter mer till lunch än till middag, det funkar bra. Jag behöver så oerhört mycket mindre mat än vad jag tror, kroppens hunger och mättnadssignal börjar tränga igenom nu – äntligen, efter att ha varit fullständigt ignorerade i 35 år. Det är fruktansvärt skönt att det inte är en obsession längre – jag är verkligen fri från matdemonerna nu! Vi har hela kylskåpet fullt med godis nu för våra gäster hade verkligen överdrivet mycket med sig. Jag rör det inte! Om suget blir för stort, tar jag en kaffe m grädde eller en gajol (lakrits halstablett) och det funkar. När vi har gäster kommer både socker och röksuget oftare, flera gånger om dagen men jag vet vad som är bäst för mig!

Igår var verkligen en bra dag, först gick jag en långpromenad med Stella i det underbara vädret, sen tränade jag och efter det gick vi på upptäcksfärd i området där vi bor, snokade reda på varenda liten vintage och secondhand affär – de är helt fantastiska!! Jag köpte faktisk en alldeles underbar kornblå klänning som satt perfekt! Den hade jag på mig på festen igår, tillsammans med nude pumps och min nya väska från Coach, jag kände mig jätte fin! Jag lyckades göra snygga smokey eyes för första gången också 😉
Sist på natten såg jag en bild på mig själv, vid sidan av en liten Japan och så var det inte kul längre. Jag blir så sinnesjukt dålig på bild, om jag ser ut så som jag gör på bild så känns det ganska hopplöst.
Idag tog jag nya underklädes bilder och jag ser faktiskt större ut på dem än jag gjorde i början – konstigt! Nästa vecka satsar jag på att ta med kläder på och se om vi kan jämföra med i början.

Nu ska jag gå en promenad med Stella i den underbara morgonen, senare idag blir det frisören (hatar,hatar,hatar det)

Förra veckans Cherry Blossom status:

20140316-095305.jpg

20140316-095313.jpg

Typ äppelträd som blommar

20140316-095343.jpg

Status från igår:

20140316-095411.jpg

20140316-095419.jpg

Plommonträd i parken

20140316-095501.jpg

En reaktion på ”I”m on The roll again…

  1. friisen skriver:

    Alltså, wow vilken kämpe du är! Så grymma resultat!!!
    Jag är också lite inne på att ta bort lite mer mejeri, iaf för ett tag. Får se, funderar på att göra det kommande v.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s