2 månader..

har passerar sedan jag bestämde mig för Nystart, projekt Livstilsförändring och att 2014 skulle vara mitt Golden Year. Jag började nystart försiktigt, ville att det skulle vara Januari ut men ganska snart utvecklades tanken och jag bestämde mig för att ge mig själv ett år. 365 dagar då min hälsa, kost och motion skulle vara i fokus och resten av livets delar skulle planeras runt om de delarna. Jag bestämde mig för att se det som ett projekt/hobby och behandla det som jag kör projekt på jobbet dvs: tydliga mål, delmål, utvärdering, uppföljning och justering längs med vägen.

Det fungerar – för mig! Jag har aldrig tidigare hållit fast i ett träningsschema eller prioriterat sund kost under så här lång tid. Varje dag är en seger. I början satte jag vikt – och träningsmål så väl som mer abstrakta mål.

Här kommer ett utdrag med uppföljning:

Vara rökfri. (56 dagar, INGET röksug)
Leva sockerfritt (56 dagar, nästan inget sug)
Kunna springa 10K (har sprungit 5,5 1 gång men fixar nu 3,4 utan besvär)
Bli av med min övervikt (är på väg..)
Gå ner 19,7 kg (har tappat 4,7 kg nu, 24%)
Ha ett BMI mellan 20-25 (nu ligger det på 28,7 vid nystart 30,1)
Vara frisk och stark ( på god väg)
Träning en del av mitt liv ( på god väg)
Bli mat nonchalant ( på god väg)

Start 12/1 2014
Vikt: 87,7 kg
Byst: 101 cm
Midja: 87 cm
Mage:108
Höft: 114 cm

Veckans status:
Vikt: 83,0
Byst: 98
Midja: 82
Mage: 102
Höft: 110

Totalt:
– 4,7 kg
-18 cm

Sen förra veckan:
– 1,3 kg
– 1 cm

Jag är jätteglad som ni säkert förstår, de senaste dagarna har jag känt det som efter första veckan, känt mig slank. Resterande tid har jag känt mig som en heffaklump. Jag har gjort många saker annorlunda den här gången, bloggandet är garanterat en super viktig del. Att få dela och att använda ett språk som man gör när man pratar med vänner, hjälper mig att uttrycka mig mer respektfullt gentemot mig själv. Det hjälper mig också att se att jag faktiskt kommer någonstans. Det enda vi ska nu, du och jag är att slappna av mer och sätta den ena foten framför den andra. Vi får gärna ha kul under tiden också 😉

Så här ser veckans strategi ut för mig:

– Periodisk fasta månd.-fredag
– Löpning måndag, onsdag + övningar från PT
– Lördag, pass 2 med PT
– Minskad mängd mejerier
– Stretcha 10 min/dag

CHILLA

Jag har bara en sak som gnager i mig och det är alla relationer som jag är så fruktansvärt dålig på att ta hand om. Jag hoppas och tror att mina nära och kära vet att jag alltid är där om de behöver mig men jag är så dålig på att höra av mig. Jag vet inte varför det är så, jag tänker på och saknar dem också men jag är sjukt dålig på att ringa och skriva. Nu är det ju inte så att någon ringer och skriver till mig heller precis, de har väl gett upp, kanske. Jag går omkring med dåligt samvete och rädsla för att förlora dem så jag måste hitta ett sätt att jobba med det här. Erkännandet, steg 1.

3 reaktioner på ”2 månader..

 1. friisen skriver:

  Alltså – shit vad du kämpar bra!!! Din strategi, att göra som på jobbet med mål och delmål och utvärdering osv, är klockren! Det ska jag definitivt kopiera!!!
  Det där med relationer… Det är svårt. Jag har alltid varit spindeln i nätet. Hållt ihop alla kontakter, ordnat träffar, fester och middagar osv. Det blir bekvämt för andra. De behöver inte anstränga sig. Av olika anledningar slutade jag med det för typ 2 år sedan.
  Ingen hör av sig. Ingen ordnar ngt. Det är tyst. Dött. Folk har vant sig att jag fixar och ordnar och har själva släppt sitt ansvar med att hålla en relation vid liv. Trist!!! Men också lärorikt… Alla relationer innefattar minst två människor. Det funkar inte att bara den ena engagerar sig. Kram 💗

  • annaoyes skriver:

   Nej, du har rätt! För mig handlar det nog om att jag ofta, i långa perioder inte känner att jag har något att ge och därför är tyst. Dessutom så känner jag ofta ett otroligt utanförskap i nästan alla sociala sammanhang, jag har förväxlat det med att jag är osocial men det är ju osäkerhet. Det är ju alltid tryggast att vara själv, där ingen kan såra mig. Jag är ganska feg när det kommer till mänskliga relationer.

  • annaoyes skriver:

   Tråkigt som bara den att dina vänner inte ville turas om och dra lasset med dig, var kanske inga bra vänner i slutändan?! 😦 hoppas du mår bättre nu och lägger mer av den energien på dig själv?! Du är så klok ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s