And so I”m back…

20140303-195352.jpg

Dag 51, Träningspass 20

31:14 min
3,62 km
269 kcal
60 meters stigning

Jag är ganska kaxig nu 😉 gladare efter gymet än innan! Sprang hela passet på 2% lutning, ganska jobbigt men jag gjorde det. Jag började ju alltså med periodisk fasta idag. Självklart vaknar jag med huvudvärk och med skrikande mage men envis som jag är körde jag i alla fall. I min periodiska fasta får man 2 koppar kaffe mellan 06.00-12.00. Jag Har varit hungrig största delen av dagen och på väg hem tänkte jag att det inte gick. Jag skulle bli tvungen att skippa träningen, allt för hungrig, för mycket huvudvärk och hur skulle jag hinna både träna och äta innan klockan 20.00?
Svaret blev: lite trafik, dvs inga köer och köpe hamburgare. När vi kom på den glömde jag min hunger och gick och tränade utan mat och var tillbaka lagom t C kom hem med maten. Min hamburgare kom med en hel avokado, bacon och ost, så klart slängde jag brödet innan jag högg in. Fantastisk lösning på hungerkris och klockkamp, tycker det är helt ok ibland.

20140303-200428.jpg

Jag har 0 matfantasi och/eller lust just nu, jag hoppas att det vänder snart. Jag behöver den för att hålla liv i min nystart och för att säkra att jag får i mig allt jag behöver. Jag kan inte hitta länken nu men läste typ på Kostdoktorn om en tjej som skrev dit för att dela sin historia, sen November förra året har hon gått ner 22 kg. 22 kg!!! Det finns hundratals sådana berättelser och man gläds ju f hennes skull men VARFÖR kan jag inte gå ner 1 kg eller 4?! Hon var inte överdrivet stor fr början, kanske lite större än mig. Jag vet inte om jag har bantat min kropp till att bli en svår kropp, dvs inte vilja släppa på fettet för att den står på överlenvadsmode eller om jag ätit mig till min övervikt. Jag tror det är en blandning. Mellan 12-30 har jag ju bantat mer eller mindre hela tiden, förutom när jag var bakis om söndagarna och åt pizza, chips, godis och glass. När jag inte bantade hetsåt och spydde jag. Efter 30 gick min bullimi allt mer över i överätning, jag tyckte ju bara att jag var klok som inte spydde, jag förstod inte att överätningen också var en ätstörning. Därför tycker jag att min kropp borde veta att den har fått rikligt med mat de senaste åren – släpp så fettet, du kommer inte att svälta ihjäl, kropp.

Anyway – lite positiv statistik innan jag deppar ihop helt 😉
Jag har:
gått ner 17% av min övervikt.
tränat 13% av årets träningsmål.
klarat 36 % av mitt mål att kunna springa 10 km utan att stanna.
Tränat regelbundet 7 veckor i sträck
Ätit varierad, sund kost utifrån min övertygelse i 51 dagar
Slutat röka utan att gå upp i vikt och UTAN abstinens
Slutat röka utan att ersätta ett beroende med ett annat
Slagit fler personliga rekord än vad jag någonsin kunnat drömma om

Inte illa pinkat av en soffpotatis -hasbeen!

Viktminskningen…jag är säker på att det är för att jag stressar mig själv. Samma med huvudvärken. Okej, så här ser veckans överlevnadsstrategi ut:

– I säng 22.00-06.00
– Fasta mellan 20.00-12.00
– Max 3 koppar kaffe/dag
– Köpa en spikmatta
– Ringa Pt:n

Som tur e bor man ju i en stad där butikerna är öppna dygnet runt så går ut och ser om det går att få tag i en spikmatta, för smärtlindring och för att stressa ner. Tror det bor mer stress i min kropp än vad jag själv fattar, jag vill ju vara lugn och cool men i verkligheten är jag som en anka: paddlar som en idiot under ytan.

Puss❤️ tack för att du läser! Det är lite lättare att andas, leva när man inte är ensam!

En reaktion på ”And so I”m back…

  1. friisen skriver:

    Tack för att du delar med dig! Du är en klok kvinna som inspirera något helt enormt!
    Att göra denna resa ”tillsammans” med dig betyder mycket för Mig! Du inspirerar med all säkerhet fler glada själar ❤️ men ingen är gladare än Jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s