Söndags sum up

20140223-093605.jpg

Start 12/1 2014
Vikt: 87,7 kg
Byst: 101 cm
Midja: 87 cm
Mage:108
Höft: 114 cm

Dagens resultat:
Vikt: 84,7 kg
Byst: 100 cm
Midja: 82 cm
Mage: 102 cm
Höft: 109 cm

Totalt: -3 kg
– 17 cm

Sedan förra veckan:

+\- 0
– 2 cm

Har jag nått mina mål? Ja, jag har varit rökfri, sockerfri, tränat 3 gånger och gjort plankan min. 20 sekunder varje dag. Det finns nog flera olika anledningar varför min kropp inte vill gå ner i vikt. Ett kan ju vara att min kropp fortfarande inte ställt om sig/vågar använda fett som energikälla. Kan vara därför jag är så sjukt trött. Kan också vara för att jag fortfarande stressar och oroar mig för mycket och stress är viktminskningens största fiende. Kan vara att jag fortfarande äter för mycket, eller för lite. Jag kan ju välja att flippa ut på riktigt nu, det tycker jag att jag har förtjänat. Jag kan börja experimentera med 5:2 dieten, periodisk fasta etc. Eller så kan jag fortsätta, bli ännu mer lyhörd för min kropps signaler och behov, fortsätta låta maten ta mindre och mindre plats, fortsätta träna för att orka mer…

Jag fortsätter!
Jag kommer äta 1 dl blandade nötter den här veckan för att säkra magnesium och selen. Jag kommer fortsätta att använda ekologisk tandkräm utan fluor, för att inte få jodbrist. Jag kommer äta lite mer grönsaker varje dag, lite till varje måltid för att säkra mineraler och vitaminer och förhoppningsvis bli lite piggare. Jag vet att det innebär lite mer kolhydrater men alternativet är att jag knäcker mig själv och ger upp helt.

Idag ska jag fixa lite grönsaksröror så att jag alltid har något nära till hands, till varje måltid. Jag kommer också introducera kokosfett i matlagningen igen, på grund av kokosens alla underbara egenskaper. Jag kommer ha grädde med mig till jobbet så att jag inte behöver dricka kaffe med mjölk, flera gånger om dagen.

Jag kommer att fortsätta med plankan men min. 30 sek/ dag. Lägger till 40 repetitioner av axlar också. 3 gånger på gym, som vanligt och såklart rök- och sockerfri.

Mitt bloggande kommer, förhoppningsvis handla mer och mer om hälsa framöver och mindre och mindre om viktminskning. Jag vill fortfarande ha söndagen som uppföljningsdag och dela resultaten här, jag behöver det. Det här är så mycket större än att bara gå ner i vikt. Det handlar om att leva min dröm: Att vara en sund människa i en sund kropp.
Jag vet att jag inte är jätte, jätte stor MEN jag höll ändå på att äta ihjäl mig. Jag har hatat mig själv och min kropp så länge jag kan minnas, ett livslångt krig höll på att förgöra mig. Inget hopp, ingen livsglädje, ingen lust, ingen styrka. Jag överåt, hetsåt, svalt, rökte ibland tills mina lungor skrek av smärta. Ett självförakt som band fast mig i sängen om morgonen, en förlamande själströtthet som hindrade mig från att njuta av något som helst.

Jag kämpar verkligen fortfarande med att stå ut med min egen kropp, jag har oproportionerligt tjocka lår och stor rumpa, vilket hindrar mig från att använda de kläder jag vill. På underkroppen bär jag alla känslor, känslor av otrygghet, rädslan för att bli övergiven, känslan av att vara oälskad. Jag har nog en miljon celluliter, vit och rödflammig, torr hud över hela kroppen och allmänt skrovlig och knölig överallt.

Jag känner inte att jag har det där som andra kvinnor har. De där vackra kurvorna, en vacker hals, en len arm som tittar fram, nätta anklar eller en käklinje som är både stark och mjuk på samma gång. Jag är inte snyggt mullig/tjock, jag är stor på fel sätt, ett sätt som inte är jag, jag har aldrig känt mig bekväm med den här stora rumpan och dessa enormabröst som får mig att se lite billig ut i nästan vad jag än tar på mig…

Jag kunde inte gå upp för en trappa utan att stånka och stöna, jag kunde inte springa 3,4 kilometer utan att stanna, jag kände mig tung, otymplig, ful och osund. Min dröm är ju att vara en sund människa i en sund kropp.

Efter 6 veckor är jag på god väg. Jag lever som jag lär och tror, med minimalt av processad och konstgjord mat. jag äter naturlig, god mat när jag är hungrig och jag äter tills jag är mätt. Jag har inte något av mitt ätstörda beteende kvar längre, när det kommer till kosten. Jag blir mer och mer trygg för varje dag. Till exempel vet jag nu att jag klarar av att äta som jag vill även om det är stressigt, även om jag är ledsen och trött, även om jag är på restaurang och även om vi har gäster. Det gör mig stolt, glad och tacksam och det bidrar till att min tillit till mig själv ökar.

På grund av att det fungerar så bra så är jag inte så sugen på att göra undantag, det hade varit skönt att kunna äta lite kakor och bullar ibland men ibland finns inte i min vokabulär, ett undantag, en dag blir snabbt till flera veckor. Flera veckor av självförakt, ångest och uppblåst mage. Det snällaste, det mest kärleksfulla jag kan göra mot mig själv, är att låta mig slippa de där undantagen.

Jag skulle vilja bli nykterist, så skönt det vore att slippa dricka, att alla visste – Anna dricker inte.

Jag vet, lite tråkigt, men seriöst hur KUL är det att må dåligt resten av tiden? Hur många bra fyllor/berusningar har man på ett år?! Jag skulle gissa på 2 när det gäller mig. Jag får ju ingenting annat ut av alkoholen än att jag slappnar av och vågar lite mer. Samma effekt får det ju om jag är mer nöjd och glad för mig själv, då kan jag också slappna av mer i sociala sammanhang. Jag vet att C skulle bli jätte, jätte ledsen om jag slutade dricka. Han älskar våra fredagskvällar med en flaska rödvin.

Igår var vi på Gonpachi med 4 vänner. Vi åt Sashimi, kött, tempura, sushi etc. Alla drack utom jag. Jag gick hem hungrig för det var inte nog med mat utan kolhydrater, jag tror C kom hem klockan 7 imorse. De har säkert haft skitkul men klockan 00.00 var jag så trött att jag ville dö. Jag orkar inte det där just nu, lusten att gå ut kommer kanske tillbaka men just nu är det ganska vidrigt, att stå i en bar mitt i natten, där alla röker och är fulla.

Jag var jätte trevlig de 6 timmar jag var med men sprit, fylla, sena nätter etc rimmar väldigt illa med det hälsosamma liv jag vill leva. Jag ser det inte som ett straff att åka hem klockan 12, mer som en enorm belöning! Min dag och vecka är inte totalt sabbad, som jag vet C’s är, ingen av oss e liksom 18 längre. Att vara ute till 7 på morgonen har ett högt pris 🙂

20140223-110030.jpg

4 reaktioner på ”Söndags sum up

 1. friisen skriver:

  Alltså Du är så jäkla bra! Så klok, så eftertänksam, så peppad, så peppande, så inspirerande, så fantastisk. Du är min nya idol!!! Jag tar rygg på dig, för du beskriver det så himla bra! Jag ser mig själv när du beskriver dig, och jag vill också tänka som du. Häftigt! Tillsammans är vi starka! We Go!!! ❤️

 2. friisen skriver:

  Juste. Angående alkohol.
  Jag dricker i princip aldrig. Och jag har fasen lika kul ändå 🙂 Om andra tycker att jag är tråkig är det deras huvudvärk! Deras ångest som de inte kan härbärgera får inte gå ut över mig. Vill de fly från verkligheten för att de inte kan hantera den är det deras val. Riktigt bra av dig att skippa alkoholen och oerhört klokt resonerat att dig att dra parallellen bättre välmående-bättre avkoppling och mer avslappnad. Du är grym!
  Fredagsmyset kan innehålla annat än alkohol 🙂 Kämpa på!!!

  • annaoyes skriver:

   😉 problemet är väl lite att jag blir ganska rolig och lite galen av alkohol, utan, nja, inte så kul! Men du har helt rätt, är ju ganska bisarrt att dricka för någon annans skull! Hoppas du njuter av din slappdag?! Vi rör oss inte många centimeter idag heller – gött!! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s