Torsdagsgrubbel

Dag 40

Hur mår jag egentligen?! Vad jag vet och kommer ihåg så har jag inte ätit något som helst som inte varit lågkolhydratkost på flera veckor. I vecka ett eller två åt jag de där små rispappersvårrullarna, sen dess – nada!

Har dock druckit mer vin än vad man ska viktminskningsfasen men inget överdrivet. Har ätit bär och grädde en kväll och 2 rutor mörk choklad en annan, på 40 dagar. Förutom det så har jag ätit 3 mål mat/dag. Ägg, grekisk yoghurt eller smoothie till frukost. Fisk, kyckling eller kött till lunch 100-200 g till frukost, tillsammans med grönsaker och gräddsås eller bara sås till, detsamma till kvällsmat. Ett par kvällar, innan träning har jag ätit en näve macademianötter för att ha lite energi till träningen. Som kvällsmys men mest för värme dricker jag en kopp koffeinfritt kaffe med skummad grädde.

Den här veckan har jag skrivit matdagbok för att se fler samband mellan matintag och mitt mående. Inga tydliga ledtrådar so far. Kommer ihåg första veckorna, så himla mycket energi jag hade, så driftig jag var, ville inte slösa bort en enda sekund. Den här veckan är helt bisarr, jag är så trött att jag skulle kunna somna stående. Dammsugaren står mitt i vardagsrummet och där har den stått sen i lördags. Jobbar, kommer hem, tränar, lagar mat, ser ett avsnitt av House OF Cards och sen fort i säng. Om jag inte ska träna handlar jag och lägger kanske ner lite mer tid på maten men ändå samma sak. Så ofattbart trött, som om jag vore sjuk eller utarbetad.

Kan de vara en reaktion på kosten?! Har glömt men har för mig att jag har läst att folk upplever detsamma och därför slutar eller byter kost. Jag är ensam hemma med 4 stoora godispåsar som jag har köpt till utbildningen jag ska hålla imorgon. Jag tar en kopp kaffe och däckar i soffa igen.

Önskar jag kunde skriva något som gav energi och motivation men jag är för trött, sömning. Imorgon är en annan dag och framför allt är det en ny vecka nästa vecka. Den här ska bara överlevas.

Det här är det godaste jag vet just nu – Varmrökt lax med soltorkade tomater, grädde, Philadelphia ost och salt och peppar! Det fick jag ikväll!!

20140220-203744.jpg

3 reaktioner på ”Torsdagsgrubbel

 1. Therese skriver:

  Det tog 2-3 månader innan mina omställningsbesvär var helt över. Det tog ca 6 veckor innan den förlamande tröttheten gick över (jag var grymt trött v.3-6 med strikt lchf. Orkade inte träna alls, gick bara promenader med hunden).
  Stå ut, eller öka kolhydratsmängderna dagar med träning.

   • Therese skriver:

    Jag vet ju inte hur strikt du valt att vara (ramlade in på just detta inlägg mer av en slump) men eftersom att du ätit en mindre strikt lchf under lång tid så verkar det en aning konstigt att du nu får såna omställningsbesvär igen. De borde vara mildare eftersom att du inte chockat kroppen. Får du i dig tillräckligt med näring och energi på strikt? Kanske saknas nån viktig beståndsdel i kosten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s