Onsdags outgrundligt

20140219-191025.jpg

Dagens träning:

20 sekunder plankan
5 min på 10% lutning

Maskiner för lår, rygg och biceps

12 min på crosstrainern
101 kcal
1.8 km

ALLA löpband var upptagna så jag prövade crosstrainern, shit, vad bra, oändligt mkt mer skonsam för min onda höft. Brände dåligt med kalorier men det var nog mest för att jag inte vet hur man knappar in sin vikt.

Jag vill bara göra min ståndpunkt extremt klar. Jag är feminist och det är jag för att jag varje dag upplever, ser och får bevis på hur ojämställt det är. Mellan kvinna och man, på arbetsplatsen och ute i samhället. Detta trots att jag kommer från ett av världens mest jämställda länder, har en man som av naturen värnar mer om kvinnors rätt än de flesta och trots att jag jobbar på en arbetsplats där mångfald prioriteras. Hur kommer det sig då att så många kvinnor fortfarande inte ser, fortfarande förnekar, fortfarande inte ser behovet av att vi kvinnor fortsätter att synliggöra orättvisor mellan könen?

Hur många fler generationer av flickor ska växa upp som vår generation gjort?! Var börjar man?! Vi kan inte förvänta att männen ska se, att de ska vilja ge avkall eller stiga åt sidan för kvinnors skull om inte vi kvinnor ser. Så länge vi kvinnor inte vårdar vårt systerskap, nätverk och stöttar varandra, tycker inte jag att vi kan förvänta att männen ska göra det. Jag är säker på att en av orsakerna till att vi inte ser alla bevis på förtryck, förnedring och nedlåtenhet mot kvinnor, beror på att vi är så vana vid det, vi vet ingenting annat.
– Nähä, nejmej, de överröstade mig, idiotförklarade mig tystade ner mig…ja det är väl för att jag är för mesig, för hysterisk, för gnällig, för si, för så. Vi är så snabba på att hitta förklaringar. Väldigt sällan ryggdunkningar, uppsnack och pepp inför viktiga förhandlingar etc, vi saknar det inte för vi har aldrig fått det. Vi tänker inte på att det är självklart med den sortens uppbackning för alla som råkar ha en snopp, High fivande och snyggt jobbat mannen. Alla där små handlingarna eller icke handlingarna påverkar oss, trycker ner oss.

Hur många män, ganska lata, inte speciellt smarta, har du sett lyckas på din arbetsplats? Fråga dig själv: om det hade varit en kvinna, hade hon fått samma chanser, samma uppbackning? Är det ok?! Vill du nöja dig med det?

Därför älskar jag kvinnor och min respekt för dem är oändlig. De har kämpat för varenda liten millimeter pondus, makt, kärlek, beundran.
De är de riktiga hjältarna. Att inte vilja kalla sig feminist är ett hån mot alla dessa kvinnor som dagligen kämpar för att behålla och bryta ny mark för sig själva och alla andra kvinnor. Att vara feminist innebär att stötta, peppa och backa upp andra kvinnor. Att vara feminist för mig betyder att jag har en skyldighet att empower både mig och alla kvinnor runt omkring mig.

De är inte sant, vi är inte hysteriska, nojiga, sura, tar det för personligt och all annat SKIT som blir pålagt oss, varje dag. Det är en lögn och ju fortare vi som individer inser det, ju fortare kan vi göra oss fria, släppa all skuld och vara dem vi är födda att vara! Vi slutar inte förrän vi har nått dit!

Den här insikten och uppvaknandet över hur annorlunda vi kvinnor blir uppfostrade och behandlade är också extremt viktig för att läka, för att känna att jag är värd mer, för att inte behöva straffa mig själv med för mycket mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s