Lördagslaster

20140215-123250.jpg

Dag 35, Träningspass 14

Uppvärmning 5 min på 6,7
35 kcal
0,53 km

3,2 km löp på 7,5-9,4
300 kcal
23,45 min

Totalt:
3,73 km
335 kcal
28,45 min

32% av mitt långsiktiga mål att kunna springa 10 km utan att stanna.
Träningspasset från helvetet, hade ingen längtan alls till gymet, inget jävlar anamma att uppbåda, bara trött och alltför varm från första minuten. Ville springa på 9,0 hela sträckan men kunde inte hitta den nödvändiga aggressionen för att uppnå det. Vet inte varför jag håller på och fixerar mig vid hur fort jag springer..det är ju långt jag vill kunna springa. Det fanns stor risk idag att jag skulle börja gå, därför drog jag ner på farten men fortsatte springa.

Ibland är tidsskillnaden mellan Sverige och Japan verkligen påfrestande. Jag har en väninna som jag så gärna skulle vilja prata mer med. Hon är gravid och jag vill egentligen vara med om allt, varje dag måste ju vara annorlunda..eller i alla fall, det händer ju ngt i kroppen varje dag och det i sin tur påverkar ju mammans mående, sinnesstämning etc. Jag vill vara med!

Samtidigt måste jag ju respektera att vi är vuxna nu, vi har ansvar på jobbet, i hemmet och vår partner är den som vi delar allt med, inte våra väninnor. En graviditet är så klart i första hand något privat mellan kvinnan och mannen. Kanske blir det extra bitterljuva för mig för jag älskar henne så sjukt mycket att det ibland gör ont och jag vet att den här graviditeten förmodligen är det närmsta jag själv kommer att vara gravid. Den tanken är egentligen helt outhärdlig. Jag är realist men när det kommer till att vara mor eller inte, det är för svårt att ens greppa. Vilka oerhörda konsekvenser det får om det blir eller inte blir.

Jag fyller 35 på måndag.

20140215-125115.jpg

5 reaktioner på ”Lördagslaster

 1. friisen skriver:

  Vännen! Hur går dina tankar kring att du förmodligen aldrig kommer att bli mamma? Är det för åldersskillnaden mellan dig och din man? Jag tolkar det som att det skiljer en del då
  Du beskrivit att han har två vuxna barn. Min man är 10 år äldre än mig. I är fyller vi 38 o 48. Jag hade med mig en dotter sen tidigare in i vår relation. Hon är född -98 (jag var 22 när jag fick henne) Min man har inga barn sen tidigare. Vi har nu en gemensam som är 1 år. Min man var 46 när han blev pappa.
  Jag förstår din känsla med din vän. Knepigt…
  Stor kram till dig Anna!

  • annaoyes skriver:

   Mmm, fast ålderskillnaden är inte problemet, snarare att jag inte blir gravid. Det är ju lite personligt men jag ska skriva ett inlägg om barnlöshet en dag men det är inte svart eller vitt. Tack för dina fina ord, så skönt att ha en liten hejarklack! Forskning visar ju att det är större chans att lyckas när man inte är ensam!!

   • friisen skriver:

    Åh, jag är ledsen om jag frågade om något känsligt! Jag vet verkligen inte om ursäkt! Jag vet att det kan vara svårt, vi försökte länge länge med några katastrofer innan det lyckades…
    Kram

   • annaoyes skriver:

    Nej nej, inte känsligt alls! Jag vet att det kan vara lite tabu men jag vägrar låta det vara så, jag tänker inte skämmas för att jag förmodligen är infertil. Det kanske skulle lyckas om vi satsade allt på att få barn, tid, energi, pengar. Jag är inte redo för det, jag är rädd för vad det skulle göra med min själ och min självkänsla. På ena sidan håller tiden på att rinna ut, jag måste vara redo snart, om det inte ska vara för sent. Jag har bara behövt längre tid på mig än de flesta ;o Jag är glad att ni lyckades, att du fått en familj igen! Förstår att alla livsfaser och familjesituationer kommer med sina utmaningar. Jag vill egentligen trycka på paus, be alla vara tysta och bara tänka och känna efter…vad är viktigast och vad är jag villig att betala?! Det är jag som måste bli vuxen, ta mitt ansvar, bestämma mig, kan jag leva med mig själv när jag är 55 om jag vet att jag inte gjorde allt som stod i min makt för att få ett barn?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s