Egoboost tisdag

Hittade en dagstrip till Nagano och apor som badar Onsen – varma källor. Det är helgdag i Japan idag så det hade varit kul att hitta på något. Det fanns bara 4 platser så vår gästande familj fick dem.

20140211-071513.jpg

C ska jobba i sitt projekt, han dammsugande när jag var på gymet igår så nu sitter jag i sängen klockan 7 på morgonen och har en hel dag framför mig, bara till mig själv. Jag behöver inte städa,tvätta, diska (om jag inte vill) jag kan göra precis vad jag vill. Det är nästan lite svindelkänsla och prestationsångest. Nu måste jag ju göra någonting bra av det här.

Som det känns nu kommer jag att: plocka in och fixa liite här hemma, bara en timme eller så. Googla på ett stretchpass – jag är så stel i alla muskler. Ta ett bad och göra en mindfullness övning. Göra mig iordning långsamt, gå ut och gå en liten runda, sätta mig på Starbucks i Roppongi och dricka kaffe och läsa alla senaste tidningar. Kanske gå på Andy Warhol utställningen på 54:e våningen i Mori Tower. Handla mat, gå hem, fixa lite. Se en serie, laga mat. För ambitiöst?! Är det att chilla eller försöker jag vara någon jag inte är?! Jag vet faktiskt inte, jag vet inte vad jag gillar att göra mest om jag får välja helt själv och ska göra någonting ensam.

Om jag haft möjlighet f en sån här dag innan har jag suttit i soffan med ångest och chipspåsar hela dagen.

En liten hyllning till LCHF kosten innan jag drar vidare. I lördags var vi allihopa på café i snöstormen. De andra 5 beställde de mest fantastiska desserterna så som Oreo cheesecake, stora portioner våfflor och glass, fattiga riddare etc. Jag tog en cappuccino utan en sekunds tvekan, utan en sekunds avund mot de andras tallrikar. Bara nöjd och glad men OJ vilket otroligt steg för en matmissbrukare, ja en matbesatt människa. Dag 31 idag och jag är inte ens rädd att jag ska trilla dit. Det finns inget sockersug eller matsug överhuvudtaget.

De senaste veckorna har det varit så här; jag äter när jag är hungrig och då äter jag en liten portion av något som är jättegott. Däremellan tänker jag inte på mat. Kanske är det så det är för friska människor alltid, jag har aldrig upplevt det tidigare. Jag har 0 behov för att tröstäta eller överäta just nu. Jag njuter det ska ni veta! Jag äter tydligen ingenting just nu som triggar sockersuget så det ska jag fortsätta med!

Jag blir både euforisk och förbannad. I 35 år har jag gått omkring och känt mig som en karaktärssvag looser. Varför kunde jag inte bara stänga munnen, visa lite värdighet, kontrollera mig?! Varför var jag inte ordentlig, kvinnlig, fin, som så många andra tjejer omkring mig?! Varför skulle jag alltid ha mer, alltid vara värst?! Så LURAD hela livet av dietister, dieter, Livsmedelsverket etc, ät mer potatis och fullkorn, det är nyttigt.

Jag är så SJUKT glad att jag har kommit undan, att jag får känna lugnet i kroppen utan alla spannmål och stärkelse som stressar kroppen, gör mig hungrig fast jag nyss ätit och får kroppen att ständigt skrika efter MER!

Samtidigt blir jag ledsen för så många av mina nära och kära går omkring här och fortsätter äta efter tallriksmodellen, de ser LCHF, Paleo och Stenålderskost som trendieter och att det verkar vara farligt med allt det där fettet. Varför tänker vi automatiskt fett = FY?! Varför tänker vi fluor = bra?! Varför tänker vi fibrer= supernyttigt?

För att vi är programmerade, indoktrinerade med de meddelandena, sen barnsben, genom massmedia. Varför skulle det vara sant för det?! För att Livsmedelsverket säger det?! För att myndigheterna säger det?! För att hela vår ekonomi är uppbyggd omkring dessa ”sanningar”?!

Tänk om det inte stämmer?! Jag kan bara säga så här: jag har nu provat i 31 dagar att hålla mig borta från socker, mjöl och stärkelse och det är helt kristallklart för mig att jag som människa är mer designad till att äta nötter, kött, grönsaker och ägg. Inte spannmål, inte vitt socker etc. Vem tror egentligen, på riktigt att det skulle vara farligt att äta som jag gör nu?!

Jag är ingen expert, jag kan bara uppfordra eventuella läsare att prova själva. För mig har det tagit 2 år av testande, ”misslyckande” etc för att komma hit, det behöver det inte göra för dig, du är smartare än vad jag är.

Nu börjar egoboost dagen! Jag älskar mig kanske lite mer efter idag!? Det är väl ett mycket sundare mål än en to-do list. Att säga: målet med idag är att jag ikväll ska vara ännu lite gladare för mig själv än vad jag är just nu! Gambarimasu!

Bilden – fika från i lördags!

20140211-075945.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s