Måndags motion

20140127-194732.jpg

Dagens träning:

5 min uppvärmning på 6,5
8* 1,5 min gång på 6,5, 40 Sek löp på 9,0, 20 sek spurt på 10,8
Totalt: 3,4 km
223 kcal
33 min inkl uppvärmning

Jag bränner mer kalorier på intervaller än vad jag gör på ren löpning, går faktiskt ca 2 min fortare också att komma 2,5 km.
Jag har en sorts allergi som är sjukt jobbig, alltid på vintern men ibland även på sommaren, när jag går fort eller springer, börjar det klia ÖVERALLT, värst är det kring alla sömmar i kläderna men också på lår och rumpa. FRUKTANSVÄRT obehagligt, man vill kräkas, gråta och helst slita av sig hela skinnet. Nu har jag kommit på ett sätt att undvika det här fenomenet, som verkar uppstå när huden är kall men insidan blir varm av rörelsen. Om jag ser till att bli riktigt varm först, på huden, genom ett element, en hårtork etc och sen går direkt till gymet så slipper jag kliet nästan helt. Glömmer jag det, är det ett besök i helvetet som väntar. Kom ihåg det idag.

Nu är jag visst inne i en tredje fas av Nystart. Jag har varit i den energiska, på gränsen till maniska nyförälskelse fasen. Sen var jag i kris, gråt och förtvivlan fasen, där som tvivlet skriker och gapar. Nu är jag i bortdomnad fasen, där jag bara gör det, utan att tänka så mkt men med betydligt mindre energi och entusiasm än i första fasen. Men vet du vad?! Det gör ingenting, jag tror inte jag ska tänka efter så mkt nu, blir bara låg och nedstämd.

Utan att bli för personlig så är det storm på havet i min parrelation och jag är så arg! Inte gräset-e-grönare-på-andra-sidan-nu drar jag arg men VARFÖR är män så fucking blåsta i huvudet?! Sorry! Men de kan göra så fundamentalt dumma saker, fatta beslut på så enormt själviska grundlag och sen när man blir förbannad så är de kärleksfulla och ångerfulla i ett par dagar. Om man så inte helt köper det så blir de sura typ
-Alltså, vad kräver du egentligen?!
-ATT DU SKA ANVÄNDA HUVUDET och inte fatta beslut, som påverkar mig med röven. Är det för mkt begärt?!

Jag har valt en man som är levnadsglad, positiv och definitivt inte en navelskådare men ÅH vad är det svårt att prata samma språk ibland. Det är ju inte så att jag går omkring och koketterar med att han ska förstå vad jag tänker och känner. Jag ger honom ju facit i hand. Säger ju vad jag vill ha och behöver rakt ut :0

Förlåt, jag är väldigt snäll egentligen men just nu tycker jag att män i allmänhet är ganska blåsta. Tacka vet jag vackra,sköra,kloka,mogna,varma kvinnor – vi är bäst 😉

Det som händer oss just nu är inte rocket science, vi jobbar ihop, bor ihop, pendlar ihop. Det är så lätt att ta för givet att man får pratat. På riktigt. Det får man bara inte och så är det att man går på date night för första gången på evigheter och så blir det inte sådär härligt och mysigt, som man vill, fastän middagen är svindyr. Istället blir man ovänner. All ilska man tryckt undan i vardagen, för att det är ju så stressigt, han är ju så trött etc kommer nu ut i orkanstyrka.
Slutade i alla fall med en sjukt rask promenad på 4,5 km hem efter middagen.

Suck – ingen vecka för eftertanke – nu bara kör vi.
Undrar vad nästa fas blir. Massor med kärlek till folket!!

2 reaktioner på ”Måndags motion

  1. friisen skriver:

    Jag har också en riktig berg-och-dalbana i relationen sen ett tag tbx, känner så väl igen mig i din beskrivning. Det tar så Sjuuukt mycket energi. Blä! Hoppas att vi båda får det lite lugnare. Min helg har varit vidrig! Har väl löst lite genom mailande idag men han är borta ikväll så det är forfarande distans och kyligt. Hoppas kunna somna som vänner idag iaf.

    • annaoyes skriver:

      ;( så tråkigt att höra! Kan det bero på att det är ovant att vi börjar stå upp mer f oss själva? Fråga mig inte hur eller varför men långt där inne i det känsliga manshjärtat kan det nog upplevas som ett hot när vi börjar ta hand om oss själva. Oavsett vad så försöker jag komma ihåg att kräva lika mycket kärlek av mig själv som av mannen, detsamma med arr ge. Hoppas, hoppas ni har haft möjlighet att prata ut och att du fått sova inatt!! Många kramar/ Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s