Förklaring

Har sammantaget läst en hel del bloggar nu på ämnet LCHF och viktminskning. Jag blev så sjukt irriterad, när jag satt där och bara ville bli smal NU. Jamen HUR gjorde folk det, exakt VAD åt dom och hur mycket. Nu förstår jag varför det inte var så tydligt, för det är inte viktigt. Det är vad som sker i ditt huvud som är viktigt och i alla fall jag har tydligen behövt gå igenom det, den hårda vägen. Den här och alla andra LCHF bloggar handlar inte om en diet eller quickfix, däremot handlar den om hur du med kostens hjälp, kan få ro och möjlighet att känna och tänka efter igen.

Märka din kropp, känna mättnad och hunger och framför allt – på väldigt, väldigt kort tid låta dig komma ur ett sockerberoende. Utan sockret finns inte den där ständiga skriket inombords efter mer. När det är borta kommer nästa steg, att bryta mönster.

Det har jag heller inte gjort tidigare, jag har fortsatt att tro att jag är en tjockis och att jag måste sitta i soffan och snaska, om jag inte äter godis så måste jag få mumsa på ostar, grädde och bär etc.

Ja, eller också inte. Den dagen kommer, förr eller senare när du inser att nej, det behöver jag faktiskt inte. Maten är viktig men ändå inte. Den är en källa till energi men inte en obsession. Jag är där just nu, jag har gått igenom alla faserna och kommit ut på andra sidan, totalt lugn, stark och trygg, för första gången någonsin.

Jag vill inte vara för kaxig, kan vända imorgon igen men så glad att jag har fått uppleva den här känslan. Just nu känner jag mig inte ett dugg ätstörd och vet du vad, det trodde jag ALDRIG att jag skulle få uppleva.

I morgon kommer att bli en fantastisk dag – nu lite sömn!

En reaktion på ”Förklaring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s