Tisdag tyngre

Vägde mig i morse, som jag har bestämt att jag ska göra just nu, för att ha koll. Jag låg i sängen 10min innan och försökte förbereda mig för om resultatet var negativt. Det blev nästan självuppfyllande, vågen visade + 600 gram. Jag veet att det kan svinga fram och tillbaka men när man har mkt att gå ner, känns det inte som att jag har tid att gå upp i vikt, inte nu, inte andra veckan. Totalt har jag nu gått ner 14% av min övervikt istället för 17%. MEN, jag har inte gjort några avsteg från planen, jag mår bra, är glad och mer bestämd än någonsin. Jag vill fyllas av positiva tankar och i morgon, så är vågen minus igen, eller hur?! Vill forstätta äta som jag gör nu, betydligt mindre än innan men gott och kaffe med grädde (ibland mjölk) jag vill inte utesluta kolhydrater helt, eller undvika mejeriprodukter. Inte än, inte så här tidigt. De åtgärderna tänkte jag först ta till när jag kommit till en platå, typ efter 10-12 kg. Det blir för tråkigt och extremt att ta till sådana metoder redan nu, motivationen ska ju hålla i ett år, minst! Ikväll ska jag ut och äta med jobbet. DET kommer att bli en utmaning, jag VILL ju inte dricka alkohol f det för det hämmar viktminskningen. Hoppas jag kan hitta något sockerfritt alternativ till Whiskey highball. Wish me luck!

2 reaktioner på ”Tisdag tyngre

  1. friisen skriver:

    Det är på gott och ont att väga sig varje dag. Jag gör det också… Försöker ha distans till det och tänka att det är Måndagsvägningen som räknas. Det kan ju diffa beroende på om man varit på toa, druckit ett extra glas vatten innan man gick och la sig osv. Det tog ju inte direkt 4 v för mig att gå upp alla dessa kilon, då måste det väl få ta tid att gå ner dem?…
    Så resonerar jag när jag är klok. Men det är svårt att applicera på verkligheten när jag helst vill ha en Quick-fix.
    Jag måste dock inse att jag behöver ändra mitt val av mat, mitt matbeteende och mitt sockerberoende. Det tar tid… Låååång tid. En dag i taget. Här och nu.
    Vi klarar det med långsiktiga mål! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s