Torsdags trött

Kanske lite motigt idag. Monster trött, kunde inte sova igår, låg och vände på mig hela natten. Vågen stod på 84,8 kg så det blev jag ju glad för. Försöker njuta av det istället för att ha ångest över när det stagnerar. När jag är på 83 är jag tillbaka på samma vikt som när jag startade. Därifrån tror jag det handlar om f mig att hålla vikten och blir trygg i mitt ätande, kunna känna efter, ok det här går jag upp av och det här går jag ner av. Det är ju en sak att banta men en annan sak att ha en fungerande, effektiv förbränning. Det hjälper dock otroligt mycket att inte ge mig själv lov att tänka dumma tankar om mig själv. Jag får bara peppa, ge komplimanger och kärlek. Det, i kombination med en kost utan socker – betyder ingen överätning. Hatar att var med på bild, ska därför utmana mig själv och ta två helkropps selfies i veckan, fruktansvärt! Har inte kommit så långt att jag vill lägga ut med ansikte på men det kommer kanske. Första bilden är en riktig tjockisbild, från i Söndags 87,7 kilo och i kläder jag aldrig, normalt går ut i. Jag har nästan aldrig jeans, för jag har korta, knubbiga ben och tjocka lår. Här har jag övergivit mig och bara, det är så här jag ser ut, jag ska älska min kropp vilken form det än har. Det andra är från imorse, 84, 8 kg och veckans höjdpunkt. Känner mig ganska fin i en kjol jag inte kunnat ha sen jag köpte den i november.

20140116-080723.jpg

20140116-080832.jpg

Var snäll mot mig själv idag, planen var: jobba, träna pilates, handla, laga mat och provbaka ett par recept till på söndag. Har ju i mitt överenergiska jag häromdagen inviterat 6 personer på fika på söndag. Hade en plan vad jag skulle göra men så är en nötallergiker. Så börjar det alltså bli svårt att baka. Jag tänker mig ändå lite lite ”matigare” snacks först, om det är någon som är lite hungrig och sen Kokospannacotta med vanilj, kladdkaka och en dessert med jordgubbar och mascarpone ost. Till det varm choklad, te, saft, vatten, vin och underbart Nespresso från min nya bästa vän.

20140116-212316.jpg

Jo, skulle ju säga att jag var snäll mot mig själv ikväll. Kände i bilen hem att jag var helt slut. Bestämde snabbt, nej det blir mat ute, på favvo restaurangen ”Hanabi”. Det blev en sallad till förrätt och sen. Sashimi och pork shoulder med ingefära till huvudrätt. Kan erkänna att jag inte blev direkt super mätt. Fick dock tillbaka energien, droppade bakningen och pilatesen men tog ett städryck i vardagsrum/kök. Min sambo blev så trött på mig så han gick och la sig, uppenbarligen är jag besvärlig för jag vill fixa och greja här hemma, uppdatera och förnya lite, han tycker att det är bra som det är och vill gärna sitta på soffan. Kan ju lugnt säga att vi är på två olika planeter just nu. Jag tycker att det är så tråkigt så jag kan inte beskriva. Får han aldrig super dippar efter 17 kvällar i soffan, tänker han aldrig: vad är det här, är det så här livet ska vara?! Uppenbarligen inte, han är nöjd. Jag fattar inte det, vi åkte utomlands f att jobba, uppleva, resa etc. Det är BARA grå vardag och han längtar bara hem till sina vuxna döttrar. Vilket är förståligt men istället f att resa runt i den här delen av Asien, vill han bara använda semestern på att åka hem till Danmark. Idag sa jag – om du ska sakna så, på det sättet, så mkt så får vi ju bo vid sidan av dem. Annars måste du ju jobba på den känslan, hitta en nivå som du kan leva med. Han vill ju nämligen inte hem, efter Japan vill han till ett nytt land, i Europa. Det vill jag också men fan inte om det ska vara så här. Då har jag hellre vardag hemma bland nära och kära. Orsaken till att jag blir hängande i soffan är ju f att jag ofta är nere och inte orkar, det är självdestruktivt och får mig att avsky mig själv ännu mer. Tänk om han ngn gång också kunde få ett ryck så att vi kunnat inspirerar och hjälpa varandra, när den ene inte orkar, så orkar den andre. Eller åtminstone om han kunde haka på mitt sundhetsryck istället f att blir sjukt irriterad när jag försöker. Låter kanske som jag klagar men faaan vad ensamt det blir, jag vill ju ingenting hellre än att gå ner i vikt, vara stark och sund. Det känns ensamt när ens partner inte backar upp en i det.

20140116-213217.jpg

20140116-213224.jpg

20140116-213231.jpg

Får nog bara inse att det blir ensamt på resan och att skriva av sig alltid hjälper en smula. Nu ska jag gå och lägga mig och drömma om dessa, helt underbara Prada brillor 😉 Godnatt

20140116-213956.jpg

2 reaktioner på ”Torsdags trött

  1. friisen skriver:

    Hej 🙂 Sunt av dig att fokusera på Dig och vad Du mår bra av oavsett vad din sambo gör/tycker! You go!
    Roligt att följa din resa, jag har nyligen börjat blogga om min resa också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s