Dramatiskt väder

Dramatiskt väder

Igår var det söndag och dags för vägning igen. Hela veckan har jag ätit LCHF med undantag av en Strawberry Daquiri. På vågen hade jag gått ner 1,8 kg sen veckan innan  (Nu:83,1kg) och minskat 8 cm fördelat på midja, mage och höfter. Fantastiskt resultat och ger mig motivationen jag så desperat behöver för att orka fortsätta.

Jag förstår inte hur det kan ha gått så bra för jag var förutom utgången i fredags på bar med min chef i tisdags och drack fyra Whiskey highballs (whiskey, soda, is och citron)
Totalt sju eller åtta drinkar ute i fredags, mer än vad jag druckit på hela sommaren. Jag har bara tränat en gång i veckan som gick, det är helt enkelt alldeles för varmt, jag fixar det inte.

I veckan skrev jag i alla fall till min läkare jag har här i Tokyo. Jag avskyr att gå till läkaren men jag känner att jag är tvungen att veta om jag kan utesluta ett fysiskt problem med ämnesomsättningen. För snart ett år sen var jag första gången hos den här läkaren och bad honom om att testa min sköldkörtel funktion. Jag fick svaret att alla mina värden var normala. Jag har läst flera gånger att många, trots normala värden faktiskt är sjuka med kronisk trötthet och låg ämnesomsättning som följd. Min mamma har det problemet och äter en svag dos av Levaxin för att hålla det i schack. Med detta i åtanke skrev jag och förklarade min situation, att jag inte går ner i vikt på trots av 18 månader med lågkolhydrat kost och frågade om han kunde göra ytterligare tester. Han svarade att han bestämt var emot ytterligare tester av skölkörteln men att han hade ett par andra ideer han gärna ville diskutera. Han ville inte avslöja mer per mail utan ville att jag skulle boka tid för en konsultation.Jag kände mig otroligt skeptisk men bokade en tid för att få klarhet innan semestern. Klockan 9 lördag morgon, efter en utekväll. Han började med att hetsigt förhöra mig på vad jag åt, tittade på mig som jag var en ailien när jag förklarade att jag drack kaffe med 2 msk kokosolja till frukost. När jag sen förklarat mer, hur jag mår etc blev han lite mer välvilligt inställd. Han kunde heller inte förstå varför jag inte gick ner i vikt, Efter en lång utläggning om att vår kost borde spegla urtidsmänniskans(no shit) tipsade han mig om en ”ny” diet, 5:2 dieten, ät typ vad du vill fem dagar i veckan, de andra två max 500 kcal fördelat på två måltider. För det tipset fick jag betala ca 800 kronor. Jag är så sur på mig själv för att jag inte sa ifrån. Such a waste of time and money. Om man går till en läkare så gör man väl det för att få medicinsk hjälp, inte namnet på en bok.

I alla fall, idag har jag provat att inte äta mer än 500 kcal. Det är ju helt otroligt hur bra det har gått, 1 kopp kaffe med 2 msk kokosfett imorse och 2 kokta ägg med 1 msk majonäs till kvällsmat. Ska ta veckans andra dag på torsdag, kan nog glömma att det går så lätt nästa gång. Jag har ju provat nu i fyra veckor med ca 20 g kolhydrater/dag och gått ner 1,9kg och känner verkligen inte att jag är i ngn fettförbränningsfas. Så jag är helt ok med att testa nästa steg i en månad. Nu ska jag snart på semester i Thailand och vet inte alls hur det kommer att gå med maten där. Jag ska ialla fall göra mitt bästa för att komma hem starkare och friskare. När jag var i Danmark i Juni läste jag en artikel om Kinesiologi och har sedan dess försökt att hitta det här i Japan. Nu har jag lyckats och ska dit imorgon. DET har jag extremt stora förhoppningar till.

Nästa vecka har jag varit rökfri i 3 månader och gått ner totalt 4,9 kg. Det går extremt långsamt men det går i all fall åt rätt håll. En dag ser jag lika sund och stark ut på utsidan som jag börjar att bli på insidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s