Att koka soppa på en spik

Att koka soppa på en spik

Dagen efter var det ännu mindre i kylskåpet, bara ett ensamt litet platt paket med köttfärs i frysen, kanske ca 300 gram. Det fick duga, ut med det på snabbtining. Hade ett halvt vitkålshuvud och 2 zucchinis i kylen också och sista paketet Shiratake nudlar. Hur får man det att räcka till middag för 2 plus lunch till dagen efter?

300 gr köttfärs

1/4 vitkålshuvud

1 burk krossade tomater

3 vitlöksklyftor

2 buljongtärningar

1 tsk röd currypasta

Salt och peppar

1 pkt Shiratake nudlar

2 små zucchinis

Min nya favorit, röd currypasta kan ju skapa smakupplevelser av ingenting, i stort sätt. Jag gjorde så här;

Brynte köttfärsen i smör, på slutet hälde jag i grovt hackad vitkål för att dryga ut. Sen hällde jag i krossade tomater, vitlök, 2 grönsaksbuljongtärningar och currypastan och lät bubbla loss lite för att alla smaker skulle våga sig ut. Samtidigt kokade jag upp vatten med en buljongtärning, skäljde och hyvlade zucchinin på längden med en osthyvel. Tillsammans med de avsköljda shiratake nudlarna lät jag zucchinin koka ett par minuer. Efter att nudlarna och pastan runit av, lätt jag en klick smör smälta i blandningen, för smaken och mättnadens skull. Servera! Det som är helt otroligt är att det blir fantastiskt gott, så mkt goda smaker och lagom hetta. Vi tillsatte en klick Philadelphia ost för att bryta det starka och för att vi inte hade något annat hemma. Ett annat plus är – de här få ingridienserna räckte till fyra portioner, vitkål, smör och zucchini blandat med Shiratake nudlar visade sig vara otroligt mättande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s