Thailands tisdag

Thailands tisdag

Ljuvligt god rödcurry som försmak på Thailandsresan. Hittar som vanligt inspiration på nätet, handlar en massa mat jag tror är typ riktigt, höftar och så blir det så ljuvligt gott!!

Jag använde:
ca 400 g fläskkött i bitar
1 msk röd currypasta
4 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
1 lime
2 dl creme fraiche
1 burk kokosmjölk
3 msk grädde
1 dl vatten
1 nypa chilipulver
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liten purjolök
1/4 röd paprika
1 dl cashewnötter
1 bunt färsk persilja

Bryn köttet i rapsolja, tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och currypastan. Forstsätt med kokosmjölk och creme fraiche, cest och saft från 1 lime och 2 buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 10 min (jag hade inget lock, gick bra ändå). Efter ca 10 min kryddade jag med chilipulver och tillsatte purjolök och paprika, den senare mest f att få lite färg, jag är inte så glad för paprika. SEN smakade jag av och my god, det var starkt. Creme fraichen var slut, var tvungen att späda med vatten och grädde. Smaken var ändå helt fantastisk, om än lite stark. Så jag serverade i vacker skål med hackade cashewnötter och färsk persilja. Som tillbehör tunn vitkål i lagom munsbitar. Fantastiskt gott! Jag rekomenderar verkligen den här rätten, det är ovanligt många ingridienser för att vara LCHF, men det är det värt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s