Måndag maxad

Måndag maxa

Första dagen på andra veckan, Känns som alla inställningssymptom är borta och jag fungerar som vanligt igen, Blev super rastlös igår när jag bara skulle ta det lugnt och chilla. Åt lite hallon och grädde i en ren protest, På kvällen var vi ute med kompisar, alla drack Mojitos utom jag som drack vatten. Vi käkade grillspett och vitkål, låter ju super konstigt men det var väldigt gott, man beställer in en massa olika små grillspett och så sitter man och plockar och äter så länge man har lust,

Imorgon kommer några av mina medarbetare med hem, jag har lite halvt ångest för att jag inte helt har beslutat mig vad vi ska äta.

Jag har förberett en ”paj” –
ca 500 köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 ägg
150g fetaost
2 dl majonäs
7 körsbärs tomater

Fräs köttfärs, lök och vitlök, lägg i en skål och blanda med ägg, feta ost och majonäs, häll i pajform och grädda ca 20 min på 180 grader. Jag tänkte jag gräddar min imorgon när vi kommer hem. Till det ska jag ha en grönsallad med jordgubbar, fetaost och valnötter. MEN vet inte helt vad jag ska ha till ännu. Till efterrätt tänkte jag göra små pannkakor med grädde, hallon och blåbär. Till kvällsmat ikväll blev det Shiratakinudlar och köttfärsås. Köttfärsen gjord på 300g köttfärs, 1/2 lök, massor m kryddor, lite vatten och en burk krossade tomater. Första gången jag inte fuskat och haft i ketchup. Kollade hur många kolhydrater det var i en halv burk krossade tomater – 9g, jag som har gjort köttfärssås flera gånger i veckan tidigare. Det blev helt ok utan ketchup och jag blev proppmätt! Idag anlände också ett comfort packade från danmark – massor med Anton Bergs choklad till min sambo och 10 påsar flæskesvær till mig! Nu spyr du kanske men vad man verkligen saknar på LCHF kost är ju crunchen, det krispiga, salta! Jag har alltid tyckt det var sjukt äckligt men har man bott i skåne är man ändå ganska van vid att folk käkar det. När vi var hemma tidigare i sommar så lärde jag mig att äta det och jag skulle lätt kunna äta 100g/dag. Ska försöka få de där påsarna att räcka länge dock, super bra att ha när humöret och hjärtat skriker. Jag har ju känslorna utanpå väldigt ofta, blir arg 100 gånger om dagen, problemet är att jag blir arg när jag egentligen e ledsen. Mycket tröstätande blir det! Idag hade vi ännu ett oändligt möte på jobbet, av 10 managers e det en tjej. I mitt direkta team är vi 55% kvinnor men 80% män i de högre ställningarna. Det är så fruktansvärt tröttsamt och tråkigt. Har vi ett klimat där det är ok som kvinna att ta plats och utcvecklas? Svaret e så klart nej. Här ser inte ens kvinnorna själva strukturerna eller hur förtryckta de är. Jag känner att jag måste ha en plan, vill inte bara gnälla, hur kan jag framhålla andra kvinnor och vad kan jag göra för att fler ska se?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s