Lördags last och lyx

Lördags last och lyx

Is there anybody out there…? Här är bilden till gårdagens middag, har bara tagit ett dygn att få upp, Jag blir så trött, hur svårt ska det vara, har det varit så här f er. Jag har Iphone, Ipad och betalar f det snabbast intenet abbonemanget här hemma plus att jag har fri datatrafik på både Iphone och Ipad, ÄNDÅ står de bara och tuggar och tuggar, Vår laptop kan inte komma på nätet och andas berkligen bara på konstgjord andning, Min jobb laptop ville från en dag t en annan inte komma på nätet här hemmea men NU så har jag lånat min sambos jobbdator och so far so good! I alla fall mår jag betydligt bättre idag. Nu är det vägning och mätning, blir lite spännande. Jag har ätit bär och grädde i flera dagar, men inga mämgder och jag har sett till att hålla mig under 20g kolydrater/dag. Jag känner mig dock inte lätt, ellers om att jag har gått ner m vi får se. Jag har ju läst att bär och grädde kan göra att man inte lyckas med sin viktnedgång m jag vet helt ärligt inte hur jag ska äta f att få i mig tillräcklig m fett om jag inte äter grädde. Om man inte har så mkt tid, går det ju att ta en snabb kopp kaffe med en stor klick vispad grädde så håller jag mig mätt i två, tre timmar. Idag har vi städat hela huset, handlat en massa, massa mat och blommor. Min sambo fixade plantorna och jag städade, lagade mat och omorganiserade. Jag e så glad nu n jag sitter med ansikts och fotmask med mitt glas med vin i soffan, Vi flyttade in i vårt hus f två månader sen och jag fixade en hel del men blev inlagd på sjukhus två dagar efter inflytt och hamnade därför efter en del. Dessutom har det sedan dess varit HELT olidligt varmt här, även om vi har A/C:n igång så pallar man inte. De senaste dagarna har det dock varit svalt och skönt så det var perfekt att få fixat en massa. Jag hatar att jag e sån men jag måste ha ett välorganiserat hem f att fungera. Om inte jag har kontroll över var saker och ting är hemma, så har jag svårt att ta hand om mig själv med, allt hamnar liksom på glid. Min sambo har en betydligt mer soft inställning, han kan bara blunda och lägga energien på någonting annat. Det vill jag också göra, jag vill inte stressa omkring på jobbet hela dagarna och samtidigt tänka på hur jag ska hinna/orka städa, diska, tvätta, handla och laga mat, men det gör jag. Vi är bara två, hur svårt kan det vara?

MEN, som sagt var, vädligt glad num In control och sjukt nöjd med dagen, det betyder att imorgon – en hel dag till bara lyx och njut, inga måsten!!

Hittade superfint kött idag, som fläskkotletter men hälften så tjocka och utan ben, tror det kallas nackkotletter, men inte säker! I alla fall, förförande gott, snabbt och enkelt. Jag gjorde så här:

5 kotletter
1/2 lök
15 små champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk grädde

Dressing
2 msk philadelphia ost
3 msk grekisk yougurt
Ekologisk grillkrydda och chilipulver

Stek kotletter i rikligt med smör på medelhög värme så att de får fin färg, salta och peppra. Lägg kotletterna på ett fat.

Tillsätt en klick smör i pannan där du just stekt kotletterna, häll i hackad, lök, vitlök och champinjoner, stek tills löken är mjuk och svampen fått färg. Avsluta med en skvätt grädde.

Lägg upp kotletter på tallrik, häll äver svampblandningen, ät med en klick dressing och ett gott glas vin. Oerhört mättande ich galet gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s